Skolemad starter 23. oktober 2023

SamBiosen og Samsø Køkken tilbyder skolemad til alle klasser fra mandag den 23. oktober.

Tilmelding skal ske senest den 20. i måneden. Så er man med fra den 01. i næste måned.

F.eks. Tilmelding skal ske senest den 20. november, hvis man vil være med 01. december.

OBS! I oktober kan man tilmelde sig helt ind til den 25. oktober og stadig være med den 01. november!

Framelding:

Framelding skal ske senest den 20. i måneden. Du vi ikke blive opkrævet før månedsskiftet, men vi opfordrer jer til at melde fra inden den 20. Så vi kan tilpasse indkøb.

Vi glæder os meget til at komme i gang! Her følger en række info til jer:

 

FAQ – 11 hurtige svar svar på de oftest stillede spørgsmål:

  • Vi laver skolemad 4 dage om ugen – Mandag til Torsdag. Fredag skal I stadig have madpakker med, da det er fag-dag og der ofte vil være aktiviteter ude af huset eller forskudt spisepause. Skolemaden består af frokostmåltidet. Eleverne skal stadig have frugt med til den første pause.
  • for 0.-3. Klasse samt CK pakkes maden i små “madkasser” og bringes til klasserne, så børnene kan blive og spise sammen i “det lille fællesskab” i klasserne.
  • 4.-9. Klasse kommer over til Kultursalen og spiser fra en buffet og sidder klassevis ved langborde i “det store fællesskab”.
  • Maden laves af to nyansatte kokke i SamBiosens køkken. Læs mere om dem nedenfor. Derudover får vi mad fra Samsø køkken nogle dage. Vi er meget glade for at kunne samarbejde med Samsø Køkken. Det skaber både sikkerhed for vores levering og det hjælper os med produktionen, så vi ikke har så travlt i hverdagen.
  • Menu: Vi laver en menu for 14 dage ad gangen, så I altid kan følge med i, hvad I skal have at spise. Udover dagen ret, har vi altid et rugbrødsalternativ.
  • Tilmelding og pris: Det koster 260 kr. pr. barn pr. måned at være med i madordningen og det er uanset om der er en hellighad eller ferie i måneden. I gennemsnit er der 17 maddage i hver måned og det svarer til en pris på 15 kr. pr. måltid.
  • Ved tilmelding skal du fortælle os om du har allergier eller ikke spiser svinekød, så vi kan lave den rigtige mad til dig. Vi har inddelt tilmeldingen i 4 kategorier: almindelig – Ingen gluten – Ingen laktose – Ingen svinekød. Sørg for at vælge den rigtige gruppe og klassetrin, når du tilmelder dig.
  • Fripas: Afhængig af husstandsindkomst er det muligt at søge om tilskud til skolemad. Henvendelse skal ske til forvaltningschef, Helle Griebel Anesen på mail: auhga@samsoe.dk.
  • Prøveordning: Vi har indgået aftale med Samsø Kommune om at lave skolemaden frem til sommerferien 2024 som en prøveordningen. Det betyder, at vi lytter rigtig meget til hvad lærer, elever og forældre kommer med at feedback. Vi vil løbende lave små og store justeringer, så vi får lavet den bedste skolemadsordning for eleverne og de bedste rammer for køkkenpersonale, og skolens personale.
  • God kost til børn: Vi er meget optagede af, at lave god mad til eleverne, som falder i alles smag og som følger kostrådene. Vi læner os derfor op ad følgende rapporter og anbefalinger fra fødevarestyrelsen m.fl.
  • Skolemadsordningen har en arbejdsgruppe, bestående repræsentanter fra skolens ledelse, personale, bestyrelse samt fra SamBiosen, Samsø Køkken og Samsø Kommunes forvaltning for børn, unge og Kultur. Har i spørgsmål eller kommentarer/feedback, skal I kontakte Jeppe Skriver på leder@sambiosen.dk eller telefon 61 72 31 71 i kontortiden, som er: Mandag – torsdag kl. 09-14 og fredag kl. 09-12.

 

Sådan tilmelder du dig skolemad

Der er to trin du skal igennem for at tilmelde dig:

  1. Opret profil
  2. Vælg det korrekte klassetrin og eventuelle allergier for eleven.

OBS! Skolemaden kører som et abonnement som fornyes automatisk. Det betyder, at I ikke skal ind hver måned og tilmelde jer igen. Det er kun hvis I har ændringer som f.eks. nyt dankort, eller at I opsiger abonenmentet, at I skal gøre noget. Opsigelse sker via medlemsadministrationen herunder.

OBS2! Abonnementet løber i hele måneder. Hvis I tilmelder jer f.eks. den 02. november, så er I først med fra 1. december. I kan tilmelde jer helt indtil månedsskiftet.

OBS3! de første 6 dage i skolemadsordningen (dem i oktober) er gratis for alle, som er meldt til inden opstart.

Hvis I har problemer med tilmeldingen eller spørgsmål, så kontakt os i kontortiden på 61 72 31 71.

Hvem er vi?

I SamBiosens køkken er vi 2 kokke. Magnus Holden og Daniel Hesseldal-Haines.

Vi er begge erfarne kokke med mange års erfaringer fra restauranter og selskaber, hvor der skal laves finere mad, men også fra industrikøkkener, hvor der skal laves mad til mange. 

Vi glæder os rigtig meget til at lave skolemad til alle de dejlige børn. At lave mad til børn og bidrage til, at de får en god skoledag, er et fantastisk formål, at arbejde for. Det giver bare mening! Vi er sikre på, at vi sagtens kan lave en masse god mad til børnene og vi er spændte på hvordan de tager imod det. Vi vil gøre alt hvad vi kan for, at lave mad som falder i alles smag og skabe nogle gode rammer omkring spisesituationen. Hvis I har spørgsmål til hvad der er i maden, opskrifter eller lign. Så kom endelig og spørg os eller tag fat i Jeppe på leder@sambiosen.dk / 61 72 31 71. 

 

Mange hilsener, Daniel og Magnus

Vores tilgang til mad

Mad for os handler essentielt om sundhed og velvære for alle. Vi elsker mad, vi elsker at lave det, formidle det, og selvfølgelig at spise det.

Vi vælger økologiske og biodynamiske produkter hver gang, at det er muligt. Vi er dog også meget bevidste om, at mindske tiden vores råvarer transporteres. Derfor vælger vi hellere spidskål fra Samsø end økologiske fra Spanien. Da vi hører til på Samsø vælger vi produkter fra Samsø først, dernæst regionalt og til sidst nationalt.

Vi hader tilsætningsstoffer, kunstig farve og andre ingredienser, der er lavet på en kemifabrik.

Alle, der arbejder i SamBiosens køkken deler den samme overbevisning, og arbejder målrettet mod, at god mad, sunde vaner og viden omkring madlavning er tilgængeligt for alle.

Vi laver mad fra hele verden, med råvarer tæt på.

Fællesspisning Onsdage hele vinteren

Fællesspisning i SamBiosen er et hyggeligt arrangement hver onsdag kl. 17:30-19:30 med fokus på lækker mad, god stemning og nye bekendtskaber. Maden laves af SamBiosens køkkenteam.

Vi starter onsdag den 04. August og fortsætter hele vinteren frem til april 2024.

Onsdag er en aktiv dag i huset. Her er ofte foredrag eller andre arrangementer, og der er gang i dans, håndbold, bordtennis, skydning, fitness mm. Så kom med og få noget godt mad på et børnevenligt tidspunkt af vores meget søde frivillige.

Menuen offentliggøres løbende på vores sociale medier. Se mere om vores tilgang til mad øverst på siden. Tilmelding skal ske på sms til 61 72 31 71 eller på sedlen på opslagstavlen ved caféen senest onsdag kl. 14:00.

 

TIDSPUNKT

Onsdage kl. 17:30 – 19:30 fra august til og med marts.

 

PRISER

0-12 år: 40 kr.

13-100 år: 75 kr.

 

 

FORPLEJNING TIL ARRANGEMENTER

Afholder du et arrangement, hvor I ønsker forplejning så leverer SamBiosens køkken, hvad I skal bruge. Kontakt os på cafe@sambiosen.dk eller på telefon 61 72 31 71 for mere information om sortiment mv.

Til kampe, stævner osv.

Har I en vigtig kamp i weekenden eller et stævne, hvor I synes, at det vil være fedt at køkkenet holder åbent, så kontakt os og lav en aftale herom på info@sambiosen.dk eller på telefon 61 72 31 71.

 

 

SamBiosens café er registreret hos fødevarestyrelsen.
Du kan altid finde vores smileyrapport på findsmiley.dk

 

Caféen er renoveret med tilskud fra Lokale Aktionsgrupper, LAG i 2018 under projektet “Service i SamBiosen”. Projektet har til formål at etablere en café, som kan skabe liv, glæde og god stemning i huset, til glæde for de mange brugere. Derudover har caféen til formål at gøre huset og dets aktiviteter endnu mere attraktive og tiltrække nye brugere.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Læs mere om den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af landistrikterne her:

https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_da

FACEBOOK

Følg os på Facebook hér.