3 aktive dage

3 dages højskoleinspireret kursus på Samsø
Tilmeld dig nu

Tre aktive dage på Samsø

– Natur, fællesskab og en kartoffelmad

Sambiosen præsenterer et højskoleinspireret kursus.

Efter et udfordrende år, hvor mange ting måtte ændres eller aflyses, skal vi mødes til en fællesskabsløftende oplevelse omkring det gode liv. Vi skal spise sammen, synge sammen og få gode fælles oplevelser at tale om, på tre aktive dage på Samsø – planlagt i henhold til restriktioner og hensyn til regler for Corona. I blæst og i sol skal vi på opdagelse i nogle af de elementer, der er særegne for Samsø. Vi når ikke alt, men du kommer til at smage på et udvalg af, hvad Samsø har at byde på. Kurset slutter lørdag formiddag, og har du mod på mere, kan du forlænge opholdet til resten af weekenden og opleve mere på egen hånd.

 

* Skulle kurserne i juni blive aflyst pga Corona, ydes fuld refusion. Så tøv ikke med at sikre dig en af pladserne på et af kurserne, det er uden økonomisk risiko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samsø er rammen for tre dages ”lejrskole for voksne” med inspiration fra et aktivt, kreativt og berigende ø-liv. Vi dykker ned i fortællinger, møder spændende øboere med passion og med noget på hjerte, får lækre smagsoplevelser og samvær med andre, der også vil undersøge og fejre det gode liv. Deltagerne vil vende hjem med ny inspiration og med et blivende aftryk af skønne Samsø.

Ankomst i løbet af onsdagen, senest mulige færgeafgange: Færge ankommer kl. 1730 fra Aarhus (ny hurtigfærge) kl. 18 fra Hou og 19.25 fra Kalundborg – kursister fra Sjælland går direkte til foredrag. Har kursister lyst til at blive længere, er det muligt at forlænge sit ophold på overnatningsstedet mod ekstra betaling.

Deltagerne indkvarteres på Pillemark Gammel Skole, som ligger i landsbyen Pillemark – centralt placeret på Sydøen, tæt på hovedbyen Tranebjerg. Huset har 10 værelser; 3 i stueetagen og 7 på 1.sal. Der findes både bad og toilet i stueetagen og separat bad og toilet på 1. sal. Derud over er der to sovesale med fælles bad og toilet i gården. Der er køkken, to opholdsstuer samt spisesal, som danner rammen for nogle af aktiviteterne og for samvær. Aktiviteter foregår desuden udendørs, i skøn natur og i SamBiosen- Samsøs Kultur- og Idrætscenter i Tranebjerg.

Forvent vandreture af en længde på ca. 10-12 km.

Faktaboks

DATO

Kursus 1: 02.- 05. Juni

Kursus 2: 09-12. Juni

OVERNATNING

Mulighed for 3 sengs-, dobbelt-, enkeltværelse samt sovesal

KURSUS LEDER

Jeppe Skriver

FORPLEJNING

Alle måltider

KONTAKT

info@sambiosen.dk // Tlf.: 61723171

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål til programmet, overnatningsforholdene eller noget helt andet.

Pris og tilmelding

Vi har plads til 32 deltagere, med indkvartering på Pillemark Gammel Skole, (2 enkeltværelser, 4 dobbeltværelser, 4 3 personers værelse og to sovesale med plads til 5 i hver).

Prisen inkluderer:

3 overnatninger, alle måltider, drikkevarer, kaffe og te

Alle planlagte aktiviteter/foredrag og undervisning er inkluderet

Kursuspris

Ved overnatning i enkeltværelse: 2800 kr.

Ved overnatning i dobbeltværelse: 2500 kr.

Ved overnatning på 3 sengs værelse: 2400 kr.

Ved overnatning i sovesal: 2100 kr.

Kursusprogram

Onsdagen

Kl. 14: og frem. Ankomst og indkvartering på Pillemark Gamle Skole.

Kl. 19: Fællesspisning i Sambiosen. Hver onsdag er fællesspisning for samsinger, vi tjekker ind og deltager.

Kl. 20: Foredrag i kultursalen.

Kl. 21.30: Aftenkaffe.

Torsdagen

Kl. 07-08: Tilbud om morgenaktivitet

Kl. 08: Morgenmad, madpakkesmøring

Kl. 8.45: Intro til dagens program

Kl. 9-17:  Sanketur eller indslag om råvarer med en af Samsøs madaktører, tilberedning af middag af lokale råvarer

Kl. 18.00: Middag

Kl. 19.30: Sangaften i SamBiosen

Kl. 21: Aftenkaffe

Fredagen

Kl. 07-08: Tilbud om morgenaktivitet (aftales torsdag med deltagerne)

Kl. 08: Morgenmad og intro til dagens program

Kl. 8.45: Afgang til aktiviteter

Kl. 9-12: Vandretur med guide til et af Samsøs smukke naturområder

Kl. 12.30: Frokost

Kl. 13.30 -18: Vandretur til Brundby. Vi besøger Thomas Thode og Rikke Ørum, som så vidt muligt lever selvforsynende med køer, høns, får, grise og små marker til dem selv. Thomas vil give en rundvisning og fortælle lidt om hvorfor, de flyttede til Samsø og hvorfor, de har valgt den levevej.

Vinsmagning i Vinkapellet i Brundby, naturvin.

Kl. 19: Middag og musik – intim koncert med Aske Stampe + et overraskende kartoffelindslag

Kl. 21: Aftenkaffe, festligt samvær, baren er åben, natmad

Lørdagen

Kl. 06-09: Morgenmad, evaluering med tovholder for dagene.

Afrejse:

Færge til Sjælland 7.05 og 16.00, færge til Jylland 8.15 og 10.45 (afgang hver 2,5 time hele dagen)

Corona regler og retningslinjer

Corona retningslinjer

Corona-forholdsregler på kurset ”Tre aktive dage”.

På kurset ”Tre aktive dage på Samsø” følger vi myndighedernes og regeringens anbefalinger til mindskelse af smitterisiko.

 

Coronakrisen kan muligvis trække i langdrag og påvirke de to kurser i juni. Vi kender ikke situationen, som den vil være til sommer, men kurserne gennemføres med hensyn til gældende restriktioner og anbefalinger.

Der kan blive tale om krav om test før gennemførelse eller fremvisning af et coronapas. Vi følger situationen og opdaterer løbende.

Vi forventer at kunne afvikle kurserne i juni, men bliver en aflysning nødvendig, flyttes kurserne til efteråret 2021. Er du tilmeldt, kan du enten få pengene tilbage eller flytte din tilmelding til et af efterårskurserne. Det er dejligt at have noget at se frem til, så vi anbefaler en tidlig tilmelding, som er uden risiko, hvis kurset aflyses på grund af Corona. Hvis du selv aflyser i sidste øjeblik, gives pengene ikke retur.

Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre dig et trygt og sikkert kursus på Samsø. Vi har fokus på afstand og hygiejne i alle aktiviteter, og har et deltagerantal på max. 32. Der vil være fokus på rengøring i de lokaler, der anvendes. Da situationen omkring smitte ændrer sig løbende, kan der komme ændringer i indhold og anvendelse af lokaler. En stor del af kursets aktiviteter foregår udendørs, hvilket gør det lettere at holde afstand og sikrer at vi mindsker risiko.

Vi forventer, at deltagerne er opmærksomme og selv tager ansvar for at overholde anbefalingerne.

Du skal være ekstra opmærksom på din personlige hygiejne, vaske hænder, inden du forlader overnatningsstedet, og når du kommer retur. Derudover bedes du vaske eller spritte hænder, hver gang du skifter lokale, f.eks. efter måltider, mellem aktiviteter, og naturligvis i forbindelse med toiletbesøg.

Vi opfordrer alle deltagere til at medbringe en personlig håndsprit til lommen eller tasken. Hvis du tilhører en risikogruppe, bør du inden kursus start vurdere, hvorvidt det er sundhedsmæssigt forsvarligt at deltage i kurset.

Vi vil gøre alt, hvad der er muligt for at alle får et godt kursus.

 

Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger er:

• Vask hænder

• Host og nys i ærmet

• Begræns fysisk kontakt og undgå håndtryk, kys og kram

• Vær opmærksom på rengøring

• Hold afstand og bed andre tage hensyn

 

Deltagelse i et ugekursus med stor grad af socialt samvær er naturligvis en risiko, som tages på den enkeltes eget ansvar. Vi forbeholder os retten til at afvise / hjemsende kursister, der viser tegn på sygdom. Ifølge Sundhedsmyndighedernes retningslinjer kan følgende symptomer være tegn på COVID-19:

• Hoste

• Feber

• Ondt i halsen

• Muskelsmerter

• Vejrtrækningsbesvær

• Hovedpine

• Åndenød

Hvis en kursist får symptomer på COVID-19, skal vedkommende tage hjem hurtigst muligt. Bliver en kursist konstateret smittet med COVID-19, skal alle kursister i gruppen hurtigst muligt tage hjem.

SMAG SAMSØ

Smag Samsø er...

DET SKER

Se kommende arrangementer i SamBiosen.

FACEBOOK

Følg os på Facebook hér.