Smag Samsø

Sanke-cykelture på Samsø

Kom med ud og Smag Samsø

Tag på sanketur ud i Naturen

Smag Samsø er et 3 årigt projekt støttet af Nordeafonden, hvor vi i samarbejde med en række lokale aktører tilbyder cykel-sanketure eller pop up events med fokus på naturens råvarer. Kom med os ud og saml mad fra naturen, kysten og havet, som vi tilbereder og smager på sammen.

Der bygges et nyt og smart cykelkøkken med gasblus, vand, arbejdsstationer og køkkengrej, som kommer med på alle turene og er vores base når vi kan undersøge og tilbedere råvarerne.

Nedenfor kan du finde information om projektet samt hvornår vi planlægger ture, som du kan komme med på.

Vi arrangerer sanketure i foråret, om sommeren og i efteråret med forskellige temaer og med forskellige aktører på Samsø.

Projektet er stadig i sin etablering og vi starter op med ture fra maj måned.

 

OBS! 

Cyklen bliver bygget.

Vi er i gang med at bygge den fedeste køkken cykel, som kan komme med på alle turene. Cyklen står klar til 1. Maj og det passer perfekt med at mange urter, spirer, blade og andet spiseligt er sprunget ud og klar til at blive sanket til den tid.

 

Vi arbejder på programmet

I er i skrivende stund stadig i gang med at planlægge turene. I kan regne med at de første ture offentliggøres til maj samtidig med, at cyklen står klar.

 

Smag Samsø tur Program 2019

Her finder du en oversigt over vores planlagte ture. Listen opdateres løbende. 

20-24/5 - Dagplejernes naturuge (lukket arr.)
24/5 - Samsøs bedste Kartoffelmad
31/5 - Open By Night, Tranebjerg
2/6 - Angatyr Spejder Jubilæum
14-15/6 - Samsø Råvarefestival
28-30/6 - Angatyr Spejder
3/7 - BørneKultur Festival

Sted

Brundby Hotel

Tidspunkt

kl. 11-13

Beskrivelse

I dag lærer vi børn og unge om spiselige planter fra naturen omkring Brundby. Vi samler lidt ind og laver lidt forskellige snacks.

Kom og vær med. 

3/7 - Onsdags tur
6/7 - Øko bondemarked

Sted

Ved Yduns have

Tidspunkt

kl. 11-13

Beskrivelse

I dag er vi en del af Økologisk Samsøs bondemarked.

Vi sanker omkring yduns have og supplerer med nogle af de gode økologiske lokale råvarer. Vi laver snacks og smagsprøver på Samsøs natur.

Kom og vær med.

7/7 - Søndagstur Langør
10/7 - Onsdagstur Fredensdal
14/7 - Søndagstur Langør
17/7 - Onsdagstur Fredensdal
21/7 - Søndagstur Langør
24/7 - Onsdagstur Fredensdal
27/7 Gammeldags marked

Sted

Samsø Museum, Museumsvej 10, Tranebjerg

Tidspunkt

kl. 10-12

Beskrivelse

I dag sanker vi gamle urter og planter som blev brugt til i madlavning, naturmedicin og gammeldags slik (søde planter) i gamle dage.

Vi laver the og snacks og bolcher, hvis vejret er til det.

Kom og vær med. 

28/7 - Gammeldags marked

Sted

Samsø Museum, Museumsvej 10, Tranebjerg

Tidspunkt

kl. 10-12

Beskrivelse

I dag sanker vi gamle urter og planter som blev brugt til i madlavning, naturmedicin og gammeldags slik (søde planter) i gamle dage.

Vi laver the og snacks og bolcher, hvis vejret er til det.

Kom og vær med. 

31/7 - Onsdagstur Fredensdal
31/7 Open By NIght Tranebjerg
3/8 - Øko bondemarked
4/8 - Søndagstur Langør
7/8 - Onsdagstur Fredensdal
11/8 - Søndagstur Langør
24-25/8 - Begejstrings weekend på Samsø Friskole (lukket arr.)
8/9 - Naturens dag

Sted

Golfbanen, Besser Kirkevej 24.

Tid

kl. ??

Beskrivelse

Naturens dag arrangeres af Jagtforeningen, Danmarks naturfredningsforening og Samsø Golfklub og afholdes i år på golfbanen på besser kirkevej.

Sammen med Danmarks naturfredningsforening og jagtforeningen, sanker vi fra området omkring golfbanen og langs kysten til fjorden og tilbereder små snacks og smagsprøver på vores vilde natur. 

Mere information følger.

Faktaboks

Smag Samsø er et 3 årigt projekt støttet af Nordeafonden.

Projektets overordnede beskrivelse

Kys Samsøs Kyst er et projekt som fremmer folks aktive ude liv, øger deres sociale fællesskab samt fremmer deres nysgerrighed for  naturens råvarer ved kysten. Igennem denne nysgerrighed og oplevelser med nye råvarer, udvikles deres kompetencer inden for anvendelse  af råvarer, hvilket medfører et øget fokus på deres madvaner. Dette opstår via aktiviteten som er et mobilt cykel køkken. Man mødes og indsamler naturens råvarer, som derefter bliver tilberedet på det mobile cykel køkken. Aktiviteterne vil være til glæde for  samsinger i store dele af året samt for turister og lokale om sommeren. I forbindelse med at anvende naturens råvarer, opstår der et behov for samarbejde med de lokale producenter af råvarer, for at kunne producere velsmagende retter.

 

Oprindeligt hed projektet Kys Samsøs Kyst, men da vi har fået lov af Nordeafonden til at sprede os over hele øen, har vi skiftet navnet til et mere retvisende.

Projektet koordineres af foreningen SamBiosen, som arbejder for at flest mulige aktører på Samsø kan få glæde af cyklen og flest mulige gæster kan komme med på turene.