Smag Samsø

Sanke-cykelture på Samsø

Kom med ud og Smag Samsø

Tag på sanketur ud i Naturen

Smag Samsø er et 3 årigt projekt støttet af Nordeafonden, hvor vi i samarbejde med en række lokale aktører tilbyder cykel-sanketure eller pop up events med fokus på naturens råvarer. Kom med os ud og saml mad fra naturen, kysten og havet, som vi tilbereder og smager på sammen.

Der bygges et nyt og smart cykelkøkken med gasblus, vand, arbejdsstationer og køkkengrej, som kommer med på alle turene og er vores base når vi kan undersøge og tilbedere råvarerne.

Nedenfor kan du finde information om projektet samt hvornår vi planlægger ture, som du kan komme med på.

Vi arrangerer sanketure i foråret, om sommeren og i efteråret med forskellige temaer og med forskellige aktører på Samsø.

Projektet er stadig i sin etablering og vi starter op med ture fra maj måned.

 

OBS! 

Cyklen bliver bygget.

Vi er i gang med at bygge den fedeste køkken cykel, som kan komme med på alle turene. Cyklen står klar til 1. Maj og det passer perfekt med at mange urter, spirer, blade og andet spiseligt er sprunget ud og klar til at blive sanket til den tid.

 

Vi arbejder på programmet

I er i skrivende stund stadig i gang med at planlægge turene. I kan regne med at de første ture offentliggøres til maj samtidig med, at cyklen står klar.

 

Smag Samsø tur Program 2019

planlægningen er i gang

Vi er endnu ikke færdige med det planlagte program. 

Siden vil blive opdateret løbende som turene lægges fast.

Faktaboks

Smag Samsø er et 3 årigt projekt støttet af Nordeafonden.

Projektets overordnede beskrivelse

Kys Samsøs Kyst er et projekt som fremmer folks aktive ude liv, øger deres sociale fællesskab samt fremmer deres nysgerrighed for  naturens råvarer ved kysten. Igennem denne nysgerrighed og oplevelser med nye råvarer, udvikles deres kompetencer inden for anvendelse  af råvarer, hvilket medfører et øget fokus på deres madvaner. Dette opstår via aktiviteten som er et mobilt cykel køkken. Man mødes og indsamler naturens råvarer, som derefter bliver tilberedet på det mobile cykel køkken. Aktiviteterne vil være til glæde for  samsinger i store dele af året samt for turister og lokale om sommeren. I forbindelse med at anvende naturens råvarer, opstår der et behov for samarbejde med de lokale producenter af råvarer, for at kunne producere velsmagende retter.

 

Oprindeligt hed projektet Kys Samsøs Kyst, men da vi har fået lov af Nordeafonden til at sprede os over hele øen, har vi skiftet navnet til et mere retvisende.

Projektet koordineres af foreningen SamBiosen, som arbejder for at flest mulige aktører på Samsø kan få glæde af cyklen og flest mulige gæster kan komme med på turene.